Τεχνολογία Υλικών και Κατασκευών-Γενικές Αρχές Συντήρησης / Πρόσθετη βιβλιογραφία για το μάθημα. Εαρινό εξάμηνο 2016.
Στους παρακάτω συνδέσμους περιέχεται η βασική βιβλιογραφία με κείμενα για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, συμφωνίες και Χάρτες καθώς και δύο συγγράμματα που αφορούν στη Θεωρία Συντήρησης. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων θα εντοπίσουμε τα σημεία που μας αφορούν. Καλό Εξάμηνο! Δημοσθένης Αβραμίδης http://www.icomos.org/en/charters-and-texts http://www.getty.edu/conservation/publications_resources/research_resources/charters.html http://www.getty.edu/conservation/publications_resources/books/issues_in_conservation_cultural_heritage.html http://www.politeianet.gr/books/9780750662246-munoz-vinas-salvador-butterworth-heinemann-pb-contemporary-theory-of-conservation-78145 more…
ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΜΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ
ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΜΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ more…
Εισαγωγή Φοιτητών
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Οι εισιτήριες εξετάσεις του Τμήματος δεν υπάγονται στο σύστημα των Πανελληνίων Εξετάσεων και διενεργούνται σύμφωνα με το Π.Δ. 169/2006 και την Υ.Α. φ151/89700β6/5-9-2006 (ΦΕΚ 1358/14-9-2006 τ.Β΄) με ειδικές εξετάσεις που πραγματοποιούνται στην πόλη της Φλώρινας ∆ικαιολογητικά, χρόνος και τόπος υποβολής τους Τα δικαιολογητικά των υποψηφίων υποβάλλονται κάθε χρόνο στη γραμματεία του τμήματος από […] more…
Αρχές Διαμόρφωσης Προγράμματος Σπουδών
ΑΡΧΕΣ ∆ΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥ∆ΩΝ Το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών προσπαθεί να υπηρετήσει τις παρακάτω αρχές: Το Τμήμα είναι κατά βάση εργαστηριακό και ως εκ τούτου η κύρια σπουδή και εκπαίδευση συντελείται στα εργαστήρια των εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών. Η εργαστηριακή διδασκαλία συμπληρώνεται από θεωρητικά μαθήματα που συνδιαλέγονται με τα […] more…
Παράλληλες εκδηλώσεις
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚ∆ΗΛΩΣΕΙΣ Το βασικό πρόγραμμα σπουδών πλαισιώνεται από παράλληλες εκδηλώσεις, οι οποίες συμβάλλουν στην γενική παιδεία των φοιτητών/τριών καθώς και στην απόκτηση γνώσης και εμπειρίας σε πεδία που αφορούν τις εικαστικές και εφαρμοσμένες τέχνες. Οι φοιτητές/τριες ενθαρρύνονται να εργάζονται καλλιτεχνικά πέρα από τις ακαδημαϊκές τους υποχρεώσεις και να συμβάλλουν στις ευρύτερες καλλιτεχνικές διεργασίες, λαμβάνοντας μέρος […] more…
Μαθήματα
ΜΑΘΗΜΑΤΑ Τα μαθήματα στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες: Μαθήματα Εργαστηρίων Εικαστικών Και Εφαρμοσμένων Τεχνών Τα μαθήματα των Εργαστηρίων Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών οργανώνονται ως εξής: Μαθήματα Εικαστικών Εργαστηρίων: Α) Ζωγραφικής (τρία Εργαστήρια) Β) Γλυπτικής (ένα Εργαστήριο) Γ) Χαρακτικής (ένα Εργαστήριο) Μαθήματα Εργαστηρίων Εφαρμοσμένων Τεχνών Οι Εφαρμοσμένες Τέχνες οργανώθηκαν στα […] more…
Οργάνωση Μαθημάτων Εργαστηρίων
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ (ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ) Εισαγωγικός Κύκλος Εργαστηρίων (τρία εξάμηνα) Η φοίτηση στον Εισαγωγικό Κύκλο έχει διάρκεια τριών εξαμήνων και οργανώνεται ως εξής: Στον Εισαγωγικό Κύκλο όλοι οι φοιτητές/τριες φοιτούν σε εργαστήρια της επιλογής τους, δύο ανά ένα εξάμηνο. Ο κάθε φοιτητής/τρια επιλέγει στην αρχή κάθε εξαμήνου του Εισαγωγικού Κύκλου τα δύο μαθήματα […] more…
Διπλωματιή Εργασία-Απόκτηση πτυχίου
Διπλωματική Εργασία (δύο εξάμηνα) Για να μπορέσει ένας/μια φοιτητής/τρια να αναλάβει διπλωματική εργασία θα πρέπει να έχει βαθμολογηθεί επιτυχώς σε όλα τα Εργαστηριακά Μαθήματα (Εισαγωγικού Κύκλου και Κατεύθυνσης). 9ο εξάμηνο (έναρξη) 1. Αίτηση στην Γραμματεία του φοιτητή/τριας με Τίτλο Διπλωματικής, 300 λέξεις κείμενο, περίληψη της αρχικής ιδέας και της μεθοδολογίας με την οποία θα εργαστεί […] more…
Παιδαγωγική Επάρκεια
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ Σύμφωνα με το νόμο 3848/2010 άρθρο2 στο διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. γίνονται δεκτοί όσοι διαθέτουν τα ειδικά τυπικά προσόντα για το διορισμό στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και όσοι διαθέτουν πιστοποιημένη παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια που προκύπτει κατά τα οριζόμενα στην παράγραφο 3. Ειδικότερα στην παράγραφο 3β ορίζεται ότι η παιδαγωγική επάρκεια […] more…
Διδακτική Μεθοδολογία – Πρακτική Άσκηση
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ – ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ Για τη Διδακτική Μεθοδολογία –Πρακτική Άσκηση προαπαιτούμενα είναι τα μαθήματα Παιδαγωγική Ι και Διδακτική των Εικαστικών Τεχνών. ΠΑ.1 Διδακτική Μεθοδολογία – Πρακτική Άσκηση Ι – 7ο εξάμηνο – Διδάσκων: Δημήτρης Μπέσσας, καθηγητής, Θωμάς Ζωγράφος Ε.Ε.ΔΙ.Π. Ι, Σωτήρης Λιούκρας Ε.Ε.ΔΙ.Π. Ι, Χρήστος Τσώτσος Ε.Ε.ΔΙ.Π. Ι ( πρώτη επαφή με τη σχολική […] more…
Εξαμηνιαία Διάρθρωση του Προγράμματος Σπουδών
ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ ∆ΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Για να τελειώσει τις σπουδές του ο φοιτητής/τρια πρέπει να συγκεντρώσει τις εξής Ώρες Διδασκαλίας: 115 από Εργαστήρια Εικαστικά ή Εφαρμοσμένα ( 210 Πιστωτικές Μονάδες) 65 από Θεωρητικά Μαθήματα (90 Πιστωτικές Μονάδες) Σύνολο 180 Ώρες Διδασκαλίας (300 Πιστωτικές Μονάδες) Οι Πιστωτικές Μονάδες αναγράφονται ως Π.Μ. και αντιστοιχούν στα ECTS Οι Ώρες […] more…
Κανονισμός Σπουδών
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΠΟΥ∆ΩΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ∆ΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΠΟΥ∆ΩΝ Το ακαδημαϊκό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου κάθε χρόνου και λήγει την 31η Αυγούστου του επομένου. Το διδακτικό έργο κάθε ακαδημαϊκού έτους διαρθρώνεται χρονικά σε δύο εξάμηνα, στο χειμερινό και το εαρινό. Κάθε εξάμηνο περιλαμβάνει τουλάχιστον δεκατρείς (13) πλήρεις εβδομάδες για διδασκαλία και δύο (2) για εξετάσεις. Το […] more…
Yiorgos Drosos @ Vasilys Bouzas| communication